Søknad og rapportering
Ny utlysning fra MABIT (ordinær og ekstraordinær*) med søknadsfrist 16. juni:
Flere har fått med seg at videre utlysninger fra MABIT for vår 2022 måtte avlyses. MABIT-programmet ble 01.01.2022 flyttet fra Nærings- og fiskeridepartementet til Kommunal- og distrikts departementet. Politisk behandling om videre satsing på MABIT-programmet har vært forsinket og skjer i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 12. mai 2022. Det er per i dag ikke bevilget midler til MABIT for 2022. Derimot har MABIT fremdeles noe midler fra tidligere bevilgninger (2021). Dette gjelder både offentlige midler og midler fra Samfunnsløftet ved Sparebanken Nord-Norge. Dermed kan vi garantere for en ny utlysning fra MABIT, både ordinær og ekstraordinær (100% støtte til oppstarts-bedrifter)* med søknadsfrist 16. juni.
*Ekstraordinær og ordinær utlysning hos MABIT er torsdag 16. juni 2022.
MABIT-programmet tar sikte på å kunne gjennomføre 2 utlysninger som normalt høst 2022 til finansiering av forskningsprosjekter innenfor programmets 4 hovedsatsningsområder. Det beror på at MABIT blir vedtatt videreført i revidert nasjonalbudsjett og at MABIT blir ivaretatt av programmets regionale finansieringskilder.
MABIT mottar offentlige bevilgninger fra våre finansieringskilder for 1 år av gangen. Som hovedregel støtter MABIT prosjekter i tidlig fase/ verifiseringsprosjekter med kort varighet (1-1 ½ år – maks 2 år).
Søknader behandles konfidensielt og vurderes 4-5 ganger i året.
*Ekstraordinær utlysning 16. juni
MABIT-programmet tilbyr 100% prosjektfinansiering av gode forskningsideer fra små oppstarts bedrifter innenfor (marin) bioteknologi i Nord-Norge i samarbeid med Samfunnsløftet ved Sparebanken Nord-Norge
Følgende vilkår gjelder:
- Skal være etablert bedrift, tidlig fase.
- Kan søkes støtte på prosjekter inntil NOK 500.000
- Skal være relevant for MABIT programmets satsingsområder og øvrige vilkår
- Søknadsfrist 16. juni
- Benytt MABIT søknadsmal – alle punktene på søknadsskjema skal fylles ut.
- Sendes til mabit@norinnova.no
- Merk søknaden MABIT/SNN midler.
Framragende ideer vil vektlegges. Disse vil også veies opp mot behov for full-finansiering. Det må begrunnes hvorfor det søkes om 100% prosjektfinansiering.
Trykk her å vise alle aktuelle søknad- og rapporteringskjemaer.
HVEM KAN SØKE?
- Nordnorske bedrifter innenfor bioteknologi, fiskeri eller havbruk.
- Næringsaktører utenfor landsdelen, i samarbeid med bioteknologisk FoU-miljøer i Nord-Norge.
- FoU-miljøene i Nord-Norge.
- FoU-miljøene utenfor Nord-Norge i samarbeid med nordnorske næringsaktører.
SØKNAD
Vi ber dere benytte MABIT søknadsmal. Søknaden skal være kortfattet og presis (maks 10 sider) og alle punkter i skjemaet skal fylles ut.
Les Veiledning til utfylling av budsjett og benytt MABIT budsjettmal (regneark med eksempel) ved utarbeiding av søknaden.
Bedrifter kan søke om brukerstyrte FoU-prosjekter der de selv bidrar med egenfinansiering (i snitt 50%). Det oppfordres til å søke SkatteFUNN om tilleggsfinansiering for inntil 20 % av de totale prosjektkostnadene.
Forskningsmiljøene kan søke inntil 100 % finansiering av forskerstyrte prosjekter med et klart industrielt potensiale.
Vedlegg ved søknad til MABIT kan være
- Brev fra samarbeidspartnere (bedrifter og/eller FoU) som bekrefter samarbeid på prosjektet
- Budsjett skal vise kostnadsplan, kostnadssted og finansieringsplan
- Bedriftsopplysninger (gjelder for søknader med bedriftspartner): Forretningsidé, eierforhold, siste års resultatregnskap og balanseregnskap
- Evt kort CV (1-2 sider) for prosjektleder eller andre sentrale deltakere
Søknader som ikke tilfredstiller formelle krav vil ikke bli vurdert. Søker vil bli orientert om det.
Alle prosjekter som innvilges i MABIT blir offentliggjort på vår hjemmeside og i MABIT årsrapport. Informasjon om prosjektene som offentliggjøres er tittel, søker og kort populærvitenskapelig sammendrag (200 tegn). Det er opp til prosjekteier å formulere dette slik at hensynet til konfidensialitet/ muligheter for publisering/ IPR rettigheter blir ivaretatt. Etter hvert styremøte vil MABIT sende ut nyhetsbrev til lokalpresse/ finansieringskilder, med kort info om hvilke prosjekter som er blitt innvilget.
RAPPORTERING:
Framdriftsrapport:
Framdriftsrapport skal være innsendt til MABIT hvert år innen 31.12, unntatt avslutningsåret. For prosjekter av varighet et år eller mindre kan framdriftsrapporten sløyfes. Alle punkter i MABIT framdriftsrapport skal fylles ut.
Det er krav om å levere regnskapsrapport for medgåtte kostnader i rapporteringsperioden ved årsskiftet (frist 31/1).
Det er egne felt i framdriftsrapportskjema for å søke om
- overføring av midlene til neste år
- utsettelse av prosjektslutt minst 1 måned før oppsatt sluttdato i kontrakten
Frist for innlevering av sluttrapport og avsluttende regnskapsrapport settes 3 måneder etter sluttdato for prosjektet. Alle punkter i MABIT sluttrapportskjema skal fylles ut.
Populærvitenskapelig sammendrag (maks 200 ord)- vil bli publisert på www.mabit.no og i MABIT Årsrapport. Det er opp til prosjekteier å formulere det populærvitenskapelige sammendraget slik at hensynet til konfidensialitet/muligheter for publisering/IPR rettigheter blir ivaretatt.
Regnskapsrapport
- Prosjektet skal anmode om utbetaling for medgåtte kostnader på MABIT regnskapsrapportskjema ved årets slutt. Alle anmodninger om utbetalinger skal summeres på MABIT regnskapsrapportskjema. Med mindre annet er bestemt, vil (del)utbetaling skje årlig på etterskudd. Det er ikke krav om revisorgodkjenning for delutbetaling.
- Regnskapsskjema skal vedlegges brev med anmodning om utbetaling på bedriftens/institusjonens brevark (med organisasjonsnummer), kontonummer og beløp.
- Frist for innsending av avsluttende regnskap for hele prosjektet settes 3 måneder etter sluttdato. Egeninnsatsen/egenkapitalen i prosjektet skal dokumenteres av revisor og være avstemt i forhold til annen offentlig finansiering av prosjektet samt eventuelle andre FoU-prosjekter bedriften/institusjonen måtte gjennomføre i prosjektperioden.
- Norges forskningsråd sine satser for personalkostnader og indirekte kostnader skal benyttes.
FORSINKELSER/ENDRINGER I GJENNOMFØRING AV PROSJEKTET
Prosjektleder er ansvarlig for å orientere MABIT skriftlig i Framdriftsrapport om evt. endringer eller problemer med gjennomføring av prosjektet.
Manglende rapportering til MABIT medfører ekstraarbeid for sekretariatet. Manglende oppfølging av kontraktsmessige forhold kan få følger for eventuelle søknader om prosjektmidler på et seinere tidspunkt.