MABIT er et selvstendig, næringsrettet FoU-program innenfor marin bioteknologi i Nord-Norge. Det har vært økende aktivitet i MABIT fra programmets oppstart i 1998. MABIT finansieres gjennom et samspill mellom ulike statlige, regionale og private finansieringskilder.
Personen skal gå inn som koordinator i MABIT-programmets sekretariat og vil være underlagt MABIT-programmets styre. Arbeidssted og arbeidsgiveransvar er hos Norinnova Technology Transfer AS, Forskningsparken i Tromsø. Personen engasjeres midlertidig i 100% stilling fra månedsskiftet februar / mars og ut 2015, med mulighet for forlengelse. Interesserte kan ta kontakt med koordinator Vera Lund (911 27 339) så snart som mulig. Kort søknad med CV sendes innen tirsdag 27. januar til Asbjørn Lilletun, administrerende direktør i Norinnova Technology Transfer - asbjø[email protected] Vedlegg: engasjement_koordinator_mabit_2015.pdf Kontrollerte smitteforsøk viser at rognkjeks kan være et reservoar for Infeksiøs pankreas nekrose (IPN) virus. Ved sameksistens mellom rognkjeks og laks er det dermed et potensial for smitteoverføring. Resultatene er framkommet i prosjektet «Etablere smittemodeller for nord-norsk rognkjeks for fremtidig sykdomsbekjempelse og vaksineutvikling» ved Nofima som er støttet av MABIT. Les hele saken her.
Wahl Prosess Utvikling (WPU) starter med produksjon av torskeleverolje i produksjonslokalene i det tidligere meieriet i Risøyhamn.
–I første omgang skal vi gjennomføre et forsknings- og utviklingsprosjekt, der vi fremstiller høykvalitetsolje fra torskelever, der mest mulig av A-, D- og E-vitaminene er bevart i produktet. Årsaken til den høye oljekvaliteten vi oppnår ved bruk av vår patenterte hydrolysetank, er primært en kort og svært skånsom produksjonsprosess. Helt ferskt råstoff er også nødvendig. Dette gir en olje med lav oksidasjonsgrad og høy oksidasjonsstabilitet. Det betyr at den ikke harskner så lett og har en nøytral smak, påpeker Tony Wahl. Så langt har selskapet fått støtte fra MABIT og Skattefunn. Prosjektet er et samarbeid med NOFIMA (Matforskningsinstituttet). Les hele artikkelen her. |
Archives
May 2023
Categories |